вторник, 28 юни 2011 г.

IV. История

Карян започна да разказва:
-В миналото драконите бяхме многобройни и силни.Притежавахме богатства ,не се страхувахме от  нищо,защото бяхме дарени с дълголетие  и физическа сила,както и със свръх естествени способности.Винаги сме били горди  и хитри същества. Нямахме нужда от съюзници,защото никой не воюваше срещу нас.Отнасяха се към нас с уважение и възхищение. Почти никога не  ни  се  налагаше да  показваме истинската си  същност. Живеехме сред хората и ги уважахме,както и  те нас.Ние не обичахме  кръвопролитията,но и не вземахме страна в споровете на хората,защото намахме право  да   се  намесваме.Хилядолетия живяхме така-мирно и  спокойно.Хората все повече забравяха за нас  и  за това ,какви сме,до момента,в който  за тях се  превърнахме в митични същества.Това не  ни пречеше особено. Но,дойдоха средните векове и започнаха гоненията срешу всичко свръхестествено и необяснимо.
Тогава за първи път ,се съюзихме с вещиците  и маговете от целия свят.Достигнахме до споразумение,според което всеки,който е надарен с неестествени сили,трябва да ги  крие от хората .Най-могъщата сред вещиците тогава –Иунария,направи заклинание,с което ни свърза във вечен съюз,като ни обрече да наказваме всеки отлъчил се  и да прикриваме следите му пред хората.Това проработи-скоро гоненията намаляха,а разбунените духове се успокоиха.
Но,скоро до нас достигна мълвата,за нови същества,надарени с изключителна сила и  бързина,здрави като камък,и безсмъртни,но изключително зли и кръвожадни.Трябваше да действаме бързо,преди гоненията да се възобновят.Бързо трябваше да научим каккви са тези същества и какво искат –наричаха ги по различни начини : упири,таласъми,либишомени,кеби,караконджули,конджуре,инкубуси,вараколаци фъпири,вампири,тенци,но най-плашещото им наименование  беше -„кръвопийци”.Същества,които източват кръвта на хората,за да се  хранят. Но за това как са се  появили и каква е ролята им  в тази история ,ще ти разкаже  Ера.
Ера се приближи  към мен и започна да разказва:
Вампирите са на тази земя от древни времена:
В Египет ,е имало фараон на име Кебе.Бил е много влюбен в жена си  Африкаиси. Опитвали се да си родят наследник дълго време,но без успех.Тогава се появила жена с магични сили,която им предсказала,че жена му е бременна с момче,но при раждането ще загине.Кебе бил  отчаян,защото искал дете,но обичал жена си много.Издирил лечители от всички страни,за да му помогнат,но никой не се увенчал с успех.Когато дошло време за раждане,Африкаиси разбрала,че дните й са преброени и се посъветвала с един евнух,който приготвял отвари.Помолила го да й направи отвара,която да я задържи жива ,поне докато роди детето. Евнухът й направил много силна и непозната дотози момент отвара.Обяснил й ,че вътре има равни части човешка кръв,змийска отрова,и кръв от прилеп.Обяснил й,че само една капка е напълно достатъчна ,за да я държи жива до раждането и я предупредил в никакъв случай да не пие повече,защото ще се превърне във вечножив демон. Африкаиси била съласна с всичко,за да спаси детето си и отпила от отварата точно колкото трябва.Но тя не знаела,че  Кебе е подслушал разговора.
Детето на Кебе и Африкаиси се родило и го нарекли Амун,но майка му била слаба и изтощена от раждането и животът й я напускал. Кебе не искал да загуби любимата си жена и за това,без тя да разбере,взел цялата отвара и я инжектирал право в сърцето й.
Шокът бил толкова силен,че Африкаиси припаднала и сърцето й спряло да бие. Изплашен, Кебе повикал дворцовия лекар .Когато лечителят видял отварата,веднага  взел кинжал и пробол Африкаиси в сърцето,за да я спаси от демона и да позволи на душата й да отпътува в задгробния живот.
След няколко часа,още преди да започнат подготовките за погребението,Африкаиси се съживила.Била здрава,много –по-силна от преди.Отишла при  Кебе и му казала,че Анубис не я иска в неговото царство и е прокълната да обикаля света на веки –ни жива ни мъртва и да гледа как всичко що  обича гине и изчезва от лицето на земята.
Африкаиси била много ядосана и много сърдита на  Кебе ,емоциите й взели връх над разума,усетила неутолим глад и сякаш чувала как  кръвта шурти в тялото му. Африкаиси убила Кебе и изпила цялата му кръв.
Така,Ременеа,се появяват вампирите на света.
Скоро Африкаиси разбрала ,че има свръх естествени спосособности- движела се изключително бързо,физическата й сила надминавала многократно човешката и можела да лети.Разбрала още,че ако не убие човека,от когото се храни и той става като нея.
Африкаиси в началото била зла и искала да си отмъсти на хората ,за това на ред избивала цели села.Тези,които оцелявали,ставали като нея и я нариличали своя кралица. Скоро ,обаче ,човешките й емоции се възвърнали и спряла да отмъщава,криела се от хората,защото те я преследвали.Африкаиси рабрала,че ако човекът е бил добър ,преди да умре,остава добър и след като се превърне във вампир. За това имало добри и зли вампири още тогава. Разбрала още,че не е нужно да превръща всеки ухапан във вампир-за целта  ухапаното място трябвало  да се промие с вода до един час след ухапването и отровта изчезвала ,а човекът оставал жив. Добрите вампири се присъединявали към  Африкаиси,а лошите оставали сами за себе си. Разпространили се из целия свят.Хората не научили за тях,благодарение на бързината и силата им,както и на магическите способности на някой от тях. Дълги векове вампирите са живяли в тайна и са били непознати  както за хората,така  и за магическия свят. Превърнали са много хора,много са убили,но никога не са застрашавали мистичните същества.
През средновековието,нещата излизат извън контрол.Злите вампири са твърде многобройни,унищожават цели села,не се подчиняват на никого.Събират се на сборища и убиват всеки,който им се изпречи на пътя,независимо дали е вампир или човек,дракон,вещица,или друго тайно създание. Изкореняват Дървото на самодивите в  България и съсипват гриноарите на много вещици. Изгарят баншите в Ирландия.
Тогава за първи път добрите вампири от цял свят се съюзяват. Те имат за цел да изчистят света от злите вампири.
И така,добрите сборища са пръснати по целия свят. В Западна Европа,има  три добри вампирски сборища,те носят имената на техните създатели и предводители:
„Рогенфрау” - в Германия. Рогенфрау е древен вампир,променен в средновеквието. Силата му е огъня.
„Демайн Фола” – в Ирландия .Демайн е могъща,въпреки че е само на 200 години.Силата й е в пресъздаването на образи.
„Гару” – във Франция. Гару е силна само през нощта ,но пък тогава е много силна. Няма магически способности,но бързината й е ненадмината.
В Източна Европа има четири сборища на добри вампири :
„Тенец” –България. Тенец   е много могъщ  има силата да  въздейства на човешкия ум,за взимане на решение. Ходи нощем,но и през деня е силен. Ръководи едно от най-големите вампирски сборища в целия свят – петстотин вампира са под негова власт.
„Дракус” – България. Той е благородник от незапомнени времена. Известен политик е,като разбира се се представя под друго име. Той е вампир пазител.
Ще разбереш какво пази по-нататък.
„Караконджул” – Румъния. Живее мирно заедно със съпругата си. Не иска кръвопролития,за това се съюзява с останалите,за да оигури собственото си спокойствие.
Към тях се присъединяват сборището „Кали –ма” ,от Индия, тибетското сборище „Бахаянкара” и разбира се африканското –„Африкаиси”.
Така обединени,те откриват войната ,като залавят и затварят предводителя на „Плътник”- Василяс –най злобния от всички вампири на Балканите. Но добрите вампири не са очаквали толкова силна и многобройна съпротива.Срещу тях се изправят единадесет силни сборища с многобройни вампири и силни способности :
„Дераг-дум”-от  Ирландия; „Скроцер” и „Нахтмар” от Германия ;  „Сукукубус”-от Испания ; „Лобишомен” от Бразилия ; „Богинки” –Полша ; „Таласъм” и „Плътник” –от България; „Дампиревич” –Сърбия.
Битката е предрешена от  и числовото превъзходство. „Добрите” падат,давайки много жертви и се оттеглят,за да попълнят оределите си редици.Обнадеждени от победата, „Злите” стават още по-настъпателни,унищожавайки всичко по пътя си.
Африкаиси и нейните последователи са отчаяни и тогава се обръщат за помощ към вещиците и драконите. Но,за това няма как да ти разкажа аз.
Ера се отдалечи в другия ъгъл на беседката,дкато аз се опитвах да повярвам на всичко,което бях чула до момента. Звучеше ми като приказен роман,но романът се случваше пред мен.Бях уплашена и много много объркана,защото не виждах къде е моята роля в цялата тази игра.
Караян с  приближи до мен и ме  потупа по рамото – ще стигнем и  до  теб . Просто прояви търпение.


Следващата глава ще бъде публикувана на  04.07.2011г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар